tisdag 9 december 2014

Tisdag, 141209. Dagen före avresa. 


Idag är dagen före dagen då vi 5 elever ska bege oss mot Ryssland, Saint Petersburg.
Det är en dag som egentligen bara går och dröjer. En dag som man gärna skulle kunna hoppa över. Så känner i allafall vi. Jag och Kevin, som är de två killarna från skolan som ska följa med. 

Upplägget ser ut på följande sätt: Vi är 5 stycken elever som åker till Ryssland. Vi ska bo hos varsin värdfamilj som har en studerande på Gumnasia 116. Vi ska bli omhändertagna under 5 dagars tid. 
De ryska eleverna har tillsammans med lärare på Gumnasia 116 lagt upp ett schema åt oss för att vi ska få se så mycket som möjligt av staden, och samtidigt få känna på deras vardagsliv i skolan och på fritiden. Jag, Adam som skriver detta inlägg, gjorde denna resa förra året. Jag vet i stora drag vad som väntar, och det är 5, mycket speciella dagar. Speciella dagar på en mängd olika sätt. 
Ryssar och svenskar är i vanliga fall 2 mycket olika människor. Vi är uppvuxna samt lärda att bete oss på helt olika sätt. Vi hoppas kunna putta fram några exempel på det under den här resan. 
Vi kommer även se och uppleva saker vi aldrig gjort förut. Även där ska vi få fram några exempel under resans gång. 

Denna blogg kommer drivas under resans gång, start imorgon onsdag, tills på söndag. Vill du läsa om våra upplevelser, se lite bilder samt eventuellt några filmer från Ryssland, här är bloggen du ska hålla utkik efter. 

Adam Helen, Kevin Andersson. 

1 kommentar:

  1. Vi kommer att följa bloggen med spänning.

    Lycka till på resan!

    /Zara Järvström

    SvaraRadera